GY.I.K.

Mi a parajdi sószappan?

A parajdi sószappan egy, a parajdi sóbányából származó, természetes, szappan formájúra vágott, hozzáadott kémiai anyagoktól mentes, teljesen természetes sótömb. Tartalma 100% parajdi kristálysó, ami több mint 84- féle ásványi anyagot tartalmaz, ezzel a világ egyik legjobb minőségű és legértékesebb sói közé tartozik. Természetes őstengeri iszaptartalmának köszönhetően, hatékonysága sokkal rövidebb idő alatt és látványosabban érzékelhető, mint a piacon kapható más szappanoknak.

landscape-1439377105-gettyimages-503850955

Kiknek és mire ajánlott a parajdi sószappan?

Általános bőrápolásra mindazoknak, akiknek fontos bőrük egészsége és ezt természetes forrásból, megfizethető áron szeretnék elérni. Továbbá azoknak, akiknek problémás a bőre vagy valamiféle gyakori bőrbetegségben szenvednek.

Milyen bőrproblémák, bőrbetegségek esetén ajánlott a parajdi sószappan használata?

A sószappan a következő bőrproblémák, bőrbetegségek esetén nyújthat hatékony segítséget: száraz, zsíros bőr; problémás, pattanásos bőr; szőrtüszőgyulladás; ekcéma; pikkelysömör; gombás bőrfertőzés; allergiás bőrtünetek; herpesz.

Hogyan alkalmazzuk száraz, zsíros bőr esetén a parajdi sószappant?

A szokásos tisztálkodás után simítsuk végig a megnedvesített sószappant a kezelendő bőrfelületen. Hagyjuk megszáradni! Pár perc után a parajdi sókristályok kicsapódnak a bőrünkön, amit száraz törölközővel óvatosan lesimíthatunk, de semmi esetre ne mossuk le!
A sószappan használata után közvetlenül krémeket Ne használjunk! A parajdi sószappan beállítja a bőrünk optimális pH értékét, melynek köszönhetően bőrünk puha, bársonyos tapintásúvá válik.

Hogy kezeljük parajdi sószappannal a problémás, pattanásos bőrt?

A megtisztított pattanásos arcbőrre (bőrfelületre) óvatosan vigyük fel a megnedvesített sószappant. Alaposan simítsuk végig a pattanásos felületet és annak közvetlen környékét.
A parajdi sókristályok pár perc után kicsapódnak a bőrön, amit célszerű nem letörölni, hanem éjszakára is a bőrön hagyni, így a pattanások fő okozóink, a baktériumoknak egy tartósan sós környezetet biztosítunk, így azok nem képesek tovább szaporodni. Pár hetes, rendszeres használat utána pattanásos bőrfelület látványos javulását érhetjük el.

Egyes esetekben a parajdi sószappan alkalmazásának kezdetén előfordulhat a tünetek átmeneti rosszabbodása, (még több, gyulladt pattanás) ami a homeosztázis jele, illetve, hogy a bőr méregtelenítési folyamata megindult. Ilyenkor ne ijedjünk meg, folytassuk a kezelést!

Mi a teendő szőrtüszőgyulladás esetén?

A megnedvesített sószappannal kezeljük le a szőrtüszőgyulladással érintett felületet, majd a só kicsapódása után, óvatosan száraz törölközővel simítsuk le a parajdi sókristályokat. Mint ismeretes a szőrtüszőgyulladás egy igen makacs, nehezen múló bőrbetegség, viszont a parajdi sószappan tartós alkalmazásával látványos javulás érhető el.

Hogyan kezeljük az ekcémás, pikkelysömörös bőrfelületet a parajdi sószappannal?

Ekcéma és pikkelysömör tünetei esetén, célszerű az érzékeny, sérült bőrt nem közvetlenül a sóval bekenni, hanem a sóoldattal. A sószappant tegyük bele egy pohárba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. A víz leold annyit a sóból, hogy az egy telített kb. 26 %-os sóoldat lesz. Egy sószappan kb. 300 gramm, erre összesen 600 ml vizet lehet önteni, hogy az oldat telített legyen. Mindaddig, míg fel nem oldódott só darab van az oldatban, addig telített az oldat. A sóoldattal kezeljük folyamatosan az érintett ekcémás, pikkelysömörös bőrfelületet, amivel hatékony javulást érhetünk el.

Hogyan alkalmazzuk a sószappant bőrgomba vagy allergiás bőrtünetek esetén?

Bőrgomba vagy allergiás bőrtünetek esetén szintén célszerű a kezelendő felületre nem közvetlenül a sószappannal, hanem pl. egy vattakorong segítségével felvinni a parajdi sószappanból készült sóoldatot. A láb gombás fertőzés esetén készíthetünk sószappanos lábvizet, amiben lábunkat áztathatjuk.

Hogyan kezeljük a herpeszes bőrfelületet?

Herpesz esetén a gyulladt felületet simítsuk végig a megnedvesített sószappannal,(nagyon gyulladt, felhólyagosodott herpesz esetén, szintén alkalmazhatunk sóoldatot) ami a só vírusölő hatásának köszönhetően máris dolgozni kezd. Minél gyakrabban kenjük, annál hamarabb múlik el, illetve szárad le a hólyagocska. A sebek pedig 2-3 napon belül nyomtalanul eltűnnek.

Milyen egyéb esetekben ajánlott a sószappan használata?

A parajdi sószappan, használható borotválkozás után arcszesz helyett, epilálás után a bőr nyugtatására, kipirosodása megelőzésére, rovarcsípés esetén megnyugtatja a bőrt, valamint alkalmazható dezodorkánt is, mert elpusztítja a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat.

Mennyi ideig elég egy sószappan?

Egy sószappan akár 6 hónapra is elegendő.